Пет храни вредят на пълноценния сексуален живот, установиха проучвания. Замислете си

...
Пет храни вредят на пълноценния сексуален живот, установиха проучвания. Замислете си
Коментари Харесай

Пет храни вредят на секса

Пет храни вредят на пълноценния полов живот, откриха изследвания. Замислете си дали си коства да прекалявате със следните артикули:

1. Сол

Приемането на огромно количество натрий е един от главните фактори, допринасящи за високо кръвно налягане, което съгласно скорошно изследване на Университета Тулейн в Съединени американски щати, води до еректилна дисфункция, която не се повлиява от медикаменти вид „ Виагра ”.

2. Соя

Проучване на Харвардския университет открива, че богатото на соя меню може да докара до проблеми с ерекцията и намалено либидо. Това е поради естрогенните свойства на соята, които понижават равнищата на тестостерон.

3. Консервирани храни

Лепилата в заварките на тенекиените консерви съдържат бисфенол А (BPA). Мъжете, които  са приемали огромни количества от тази съсавка, били четири пъти по-предразположени към еректилна дисфункция и седем пъти по-предразположени към проблеми с еякулацията.

4. Транс мазнини

Транс-мазнините, основани посредством хидрогениране (процес, който трансформира течните масла в твърди частици), са едни от най-вредните за сърдечно-съдовото здраве макронутриенти. А то от своя страна е е важно  изискване за пълностоен полов живот.

5. Захар

Изследвания демонстрират, че равнищата на тестостерон в организма могат да спаднат до 25 % след внезапно повишаване на кръвната захар. Както беше към този момент казано, спадането на тестостерона води до намаляване и на други неща.

Източник: Business Insider
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР